Président Saint Morgon

Rødkitost fra Normandiet med en let fyldig og nøddeagtig smag og en dejlig cremet konsistens. En typisk fransk rødkitost!

Vidste du at?

St. Morgon tilhører gruppen af rødkitoste og hvidskimmeloste, der på fransk kaldes "Pâtes Molles". I modsætning til hvidskimmelostene, hvor skimmellaget får lov til at blive siddende (Croûte Fleurie), bliver skorpen på rødkitostene vasket for at fjerne skimmellaget (Croûte Lavée). På modningslageret anbringes ostene på højkant og tæt op ad hinanden for at hindre skimmeldannelsen på overfladen. Under modningsprocessen vender mejeriesterne ostene jævnligt, samtidig med at de bliver vasket med lunkent saltvand. St. Morgon har en flot hvid og lys orange overflade. Den har en fyldig nøddeagtig smag og en dejlig blød og cremet konsistens. Denne ost er velegnet som en del af en osteanretning.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur

Type: Rødkit
Mælk: Komælk
Land: Frankrig
Område: Normandiet
Energi: 1191 kJ / 287kcal
Fedt: 23g
heraf mættede fedtsyrer: 16g
Kulhydrater: <0,5g
heraf sukkerarter: <0,5g
Protein: 20g
Salt: 1,3g
Styrke:

Smag
Fyldig og nøddeagtig smag