Président Saint Morgon
Rødkitost fra Normandiet med en let fyldig og nøddeagtig smag og en dejlig cremet konsistens. En typisk fransk rødkitost!
St. Morgon tilhører gruppen af rødkitoste og hvidskimmeloste, der på fransk kaldes "Pâtes Molles". I modsætning til hvidskimmelostene, hvor skimmellaget får lov til at blive siddende (Croûte Fleurie), bliver skorpen på rødkitostene vasket for at fjerne skimmellaget (Croûte Lavée). På modningslageret anbringes ostene på højkant og tæt op ad hinanden for at hindre skimmeldannelsen på overfladen. Under modningsprocessen vender mejeriesterne ostene jævnligt, samtidig med at de bliver vasket med lunkent saltvand. St. Morgon har en flot hvid og lys orange overflade. Den har en fyldig nøddeagtig smag og en dejlig blød og cremet konsistens. Denne ost er velegnet som en del af en osteanretning.
Ingredienser
Pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur
Type: | Rødkit |
Mælk: | Komælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Normandiet |
Energi: | 1191 kJ / 287kcal |
Fedt: | 23g |
heraf mættede fedtsyrer: | 16g |
Kulhydrater: | <0,5g |
heraf sukkerarter: | <0,5g |
Protein: | 20g |
Salt: | 1,3g |
Styrke: |
Smag
Fyldig og nøddeagtig smag