Président Emmental

En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lagret i to måneder og har en nøddeagtig smag med lidt sødme.

Vidste du at?

Navnet Emmental stammer fra floden "Emme" nær Bern ved den franske grænse, og "tal" betyder dal på tysk. I det 13. århundrede fremstillede bønder og hyrder deres egne faste oste på traditionel vis. I 1278 blev de første kooperativer grundlagt i Nordøstfrankrig. Président udskærer Emmental blokkene fra hjertet af de store Emmentalhjul, hvilket er den del af osten, der har den bedste og mest frugtagtige smag. Président Emmental er lagret i 2 måneder i grotter, hvilket giver osten dens smagfulde og sødlige karakter. Der er utallige anvendelsesmuligheder med Emmental: På ostebordet serveret med frisk eller tørret frugt. Den kan også spises alene som snack til en drink, hvor den udskæres i stave eller tern. Men den er også velegnet kolde såvel som varme retter.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteuriseret komælk, mælkesyrekulturer, osteløbe, salt

Type: Gul ost
Mælk: Komælk
Land: Frankrig
Område: Loire
Lagring: 2 måneder
Energi: 1495 kJ / 360 kcal
Fedt: 28g
heraf mættede fedtsyrer: 21g
Kulhydrater: <0,5g
heraf sukkerarter: <0,5g
Protein: 27g
Salt: 0,6g
Styrke:

Smag
Smagfuld med sødme