Président Emmental
En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lagret i to måneder og har en nøddeagtig smag med lidt sødme.
Navnet Emmental stammer fra floden "Emme" nær Bern ved den franske grænse, og "tal" betyder dal på tysk. I det 13. århundrede fremstillede bønder og hyrder deres egne faste oste på traditionel vis. I 1278 blev de første kooperativer grundlagt i Nordøstfrankrig. Président udskærer Emmental blokkene fra hjertet af de store Emmentalhjul, hvilket er den del af osten, der har den bedste og mest frugtagtige smag. Président Emmental er lagret i 2 måneder i grotter, hvilket giver osten dens smagfulde og sødlige karakter. Der er utallige anvendelsesmuligheder med Emmental: På ostebordet serveret med frisk eller tørret frugt. Den kan også spises alene som snack til en drink, hvor den udskæres i stave eller tern. Men den er også velegnet kolde såvel som varme retter.
Ingredienser
Pasteuriseret komælk, mælkesyrekulturer, osteløbe, salt
Type: | Gul ost |
Mælk: | Komælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Loire |
Lagring: | 2 måneder |
Energi: | 1495 kJ / 360 kcal |
Fedt: | 28g |
heraf mættede fedtsyrer: | 21g |
Kulhydrater: | <0,5g |
heraf sukkerarter: | <0,5g |
Protein: | 27g |
Salt: | 0,6g |
Styrke: |
Smag
Smagfuld med sødme