Président Comté
Skøn ost fra alperne. Fremstillet af upasteuriseret mælk fra køer, der udelukkende har spist græs og hø. Stor og rund smag.
Vidste du at?
Comté har sin oprindelse i Jura bjergene, hvor den er blevet fremstillet i mere end 1000 år. Nu til dags, fremstilles Comté også i andre franske regioner, men disse kan ikke bryste sig med AOP betegnelsen. Produktionen af Comté er naturligvis med årene blevet industrialiseret, men mindre produktioner på små mejerier forekommer stadig. Fire faktorer har afgørende betydning for kvaliteten på en Comté: Koens foder, mælkens kvalitet, produktionsprocessen og ikke mindst lagringen. Denne Comté er lagret i 6 måneder.
Fakta om osten
Ingredienser
Upasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, løbe
Type: | Gul ost |
Mælk: | Komælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Franche Comté |
Lagring: | 6 måneder |
Energi: | 1700 kJ / 418 kcal |
Fedt: | 34g |
heraf mættede fedtsyrer: | 24g |
Kulhydrater: | <0,5g |
heraf sukkerarter: | <0,5g |
Protein: | 26g |
Salt: | 1g |
Styrke: |
Smag
Pikant og nøddeagtig