
Président Camembert
Camembert fra Normandiet med en mild smag, der bliver mere fyldig og cremet efterhånden som osten modner.
Camembert er en af klassikerne blandt fransk ost. Den blev opfundet i 1791, under den Franske Revolution, af Marie Harel - en bondekone fra Normandiet. Navnet stammer fra landsbyen af samme navn. Opfindelsen af en trææske i 1890'erne gjorde transporten meget lettere - og nu blev osten mere udbredt. Før opdagelsen af Penicillium candidumi 1910, var skorpen ofte dækket af blåskimmel og var ikke snehvid, som vi forbinder en camembert med i dag. Président Camembert kan som ung være mild og have en fast kerne i midten, men med tiden bliver smagen fyldig og cremet og konsistensen blødere. Camembert er en udpræget ost til ostebordet, hvor den kan serveres med brød, f.eks. fransk baguette og lidt frisk frugt eller grønt.
Ingredienser
Pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, skimmelkultur
Type: | Hvidskimmel |
Mælk: | Komælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Normandiet |
Lagring: | 45+ |
Energi: | 1100 kj / 265 kcal |
Fedt: | 21g |
heraf mættede fedtsyrer: | 15g |
Kulhydrater: | <0,5 g |
heraf sukkerarter: | <0,5g |
Protein: | 19g |
Salt: | 1,4g |
Styrke: |
Smag
Mild og cremet