Ossau Iraty Istara AOP
Klassisk egnsost fra Pyrenæerne, hvor fårene har græsset i århundreder. En flot og autentisk fåreost.
Måske en af Frankrigs allerældste oste? I tidligere tider, når bjergpassene om vinteren lukkede til på grund af sne, var Ossau Iraty en vigtig del af forrådskammeret. Osten kunne holde sig længe og var fyldt med god næring. Denne ost er fremstillet af pasteuriseret mælk fra får, der har græsset i Pyrenæerne på den franske side af grænsen. Konsistensen er fast og cremet på samme tid. Smagen er lagret - minder en anelse om en Manchego. Servér på ostebordet. Eller nyd denne skønne ost som snack, blot skåret i bjælker.
Ingredienser
Pasteuriseret fåremælk, salt, mælkesyrebakterier, osteløbe, overfladefarve (E150a,E160b)
Type: | Fåre- og gedeost |
Mælk: | Pasteuriseret fåremælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Baskerlandet |
Lagring: | 4 måneder |
Energi: | 1635 kJ / 395 kcal |
Fedt: | 52+ / 34% |
heraf mættede fedtsyrer: | 22,7 g |
Kulhydrater: | 0,2 g |
heraf sukkerarter: | 0,2 g |
Protein: | 22 g |
Salt: | 1,5 g |
Styrke: |
Smag
Pikant med lang og ren eftersmag