Ossau Iraty Istara AOP

Klassisk egnsost fra Pyrenæerne, hvor fårene har græsset i århundreder. En flot og autentisk fåreost.

Vidste du at?

Måske en af Frankrigs allerældste oste? I tidligere tider, når bjergpassene om vinteren lukkede til på grund af sne, var Ossau Iraty en vigtig del af forrådskammeret. Osten kunne holde sig længe og var fyldt med god næring. Denne ost er fremstillet af pasteuriseret mælk fra får, der har græsset i Pyrenæerne på den franske side af grænsen. Konsistensen er fast og cremet på samme tid. Smagen er lagret - minder en anelse om en Manchego. Servér på ostebordet. Eller nyd denne skønne ost som snack, blot skåret i bjælker.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteuriseret fåremælk, salt, mælkesyrebakterier, osteløbe, overfladefarve (E150a,E160b)

Type: Fåre- og gedeost
Mælk: Pasteuriseret fåremælk
Land: Frankrig
Område: Baskerlandet
Lagring: 4 måneder
Energi: 1635 kJ / 395 kcal
Fedt: 52+ / 34%
heraf mættede fedtsyrer: 22,7 g
Kulhydrater: 0,2 g
heraf sukkerarter: 0,2 g
Protein: 22 g
Salt: 1,5 g
Styrke:

Smag
Pikant med lang og ren eftersmag