Président Le Bleu Gourmet
En blåskimmelost, der er kraftig men ikke stærk, mild men ikke smagsløs og med en konsistens, der bare smelter på tungen.
Regionen omkring Roquefort i det sydlige Frankrig er en region med lange traditioner for blåskimmel. Herfra stammer blandt andet de blå oste Bleu d'Auvergne, Roquefort og Fourme d'Ambert. Le Bleu Gourmet er en yngre ost i sammenligning med disse traditionsbundne egnsoste - men ikke mindre interessant af den grund. Her er en ost, der er kraftig men ikke stærk, mild men ikke smagsløs og med en konsistens, der bare smelter på tungen.
Osten er lavet af pasteuriseret komælk og har en mild smag, der samtidig er karakterfuld, rund og fyldig. Konsistensen er blød og cremet.
Meget velegnet til især ostebord, da de fleste vil kunne lide denne skønne velsmagende blåskimmelost. Server den eksempelvis med blommekompot eller honningsyltede mandler. Eller nyd osten på en skive brød når som helst.
Ingredienser
Pasteuriseret koMÆLK (fra Frankrig), salt, osteløbe, mælkesyrekultur, Penicillium Roqueforti.
Type: | Blåskimmel |
Mælk: | Pasteuriseret komælk |
Land: | Frankrig |
Område: | Auvergne |
Energi: | 1531 kJ / 370 kcal. |
Fedt: | 34 g |
heraf mættede fedtsyrer: | 24 g |
Kulhydrater: | 0,5 g |
heraf sukkerarter: | 0,5 g |
Protein: | 15 g |
Salt: | 2,4 g |
Styrke: |
Smag
Rund og cremet, pikant og med (blid) karakter.