Påskens ostebord

Få tips og tricks til det skønneste påskebord

Saml dine kære fra nær og fjern omkring et veldækket påskebord. Et bord, der naturligvis byder på et væld af de lækreste oste.

Er du i tvivl om, hvordan du skaber sådan et ostebord? Læs videre og lad os inspirere dig. Lige fra valg af oste til anretning, og naturligvis får du også idéer til tilbehør, drikkevarer og små tapasretter.

 

Rigtig god fornøjelse og glædelig påske!

Ostene til påskebordet

Et påskebord uden oste er ikke et rigtigt påskebord. Hvis du spørger os, altså!

Lige nu kan du finde nye og spændende oste fra Président i dit supermarked. Her på siden kan du både lære ostene bedre at kende og få hjælp på vejen til et godt og mangfoldigt ostebord.

Afspil video

Sådan laver du påskens bedste ostebord

Hvilke oste skal jeg vælge til mit ostebræt? Hvordan skal de anrettes? Hvad skal jeg servere til?

Det får du svar på i denne video, hvor du også får en præsentation til ostene, du finder ude i butikkerne netop nu.

Afspil video

Her kommer Brie Gourmet!

Ind på scenen kommer Président Le Brie Gourmet – og de kommer med god smag. Den ekstra cremede hvidskimmelost fås i to varianter: En med et lag honning-mandler og en med sommertrøffel i midten.

Afspil video
Afspil video
Afspil video

En lille hapser med gedeost

Servér  en lækker lille hapser med gedeost, pesto, oliven og timian som del af ostebordet. Eller som en snack til et glas vin.
Se her, hvor nemt det er.

Afspil video

Sådan kan en hvidskimmelost også serveres!

Coulommiers minder mest om brie – og den kan nydes på mange måder.

Fx kan du stikke hvidløg og urter i osten, hælde lidt hvidvin over og bage den i ovnen. Så har du et helt anderledes indslag på ostebordet. Servér med ristede skiver baguette.

PS. Du kan også servere camembert eller en rund brie på samme måde.

Emmental

Président emmental er skåret ud af store ostehjul. Karakteristisk for en emmental er en lidt tør konsistens, en nøddeagtig, sødlig smag og ikke mindst de flotte, ikoniske ostehuller.

Denne emmental er lagret i to måneder.

Le Bleu Gourmet

Intet ostebord uden en blåskimmelost!

Og den rolle kan Présidents Le Bleu Gourmet sagtens indtage. For her en pikant og cremet blåskimmelost med en helt igennem rund og ren smag, hvor de fleste kan være med.

Afspil video

Øl til ost

Mange tror det ikke, men faktisk er øl rigtig godt at matche oste med.

Her er nogle bud på øltyper, der gør ostene endnu bedre.

Corsica - en fåremælksost

Osten Corsica kommer fra øen af samme navn og er lavet på pasteuriseret fåremælk. Her har vi en hvidskimmelost med halvfast konsistens. Fåremælk tilføjer et strejf af sødme, men osten har også en markant karakter over sig.

Afspil video

Vin til ost

Et godt match får både vin og ost til at smage bedre, mens et dårligt match gør lige det modsatte.

Her er nogle eksempler på gode kombinationer, du aldrig går galt i byen med.

Brie Gourmet

Disse to sekskantede oste gemmer på en hemmelighed.

Ostene har nemlig et delikat lag af hhv. honning/mandel og sommertrøffel. En ost, der både skiller sig ud i udseende og smag.

Afspil video

Fyldt Corsica

Søger du en anderledes måde at servere en ost til ostebordet på?

Så skulle du flække en Corsica (halvfast hvidkskimmelost lavet på fåremælk) og fylde den med en delikat blanding af hakket abrikos rørt med honning og rosmarin.

Coulommiers – som en brie

Coulommiers er en fransk hvidskimmelost, der vejer 350 g – og er utroligt cremet.

Husk (som med andre skimmeloste) at tage den ud af køleskabet mindst en time før servering. Tempereret giver nemlig den allerbedste smag.

Afspil video

Hvad serverer jeg til ost?

Når tilbehør og ost passer sammen, opstår magi. Her er nogle guidelines og eksempler på ostens bedste venner.