Plat principal
Soupe à l’oignon gratinée
En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lagret i to måneder og har en nøddeagtig smag med lidt sødme.
6 store løg
2 fed hvidløg
10 g smør
5 timiankviste
Havsalt
Friskkværnet peber
1½ liter vand eller tynd hønsebouillon
1 usprøjtet citron
Grillede ostebrød:
8 skiver hvedebrød
1 spsk. olivenolie
100 g Président Emmental
Salt
Friskkværnet peber
Pil løg og hvidløg, halver løgene, og snit dem fint. Smelt smørret i en stor gryde, og kom løg, hele hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 min. mere. Tilsæt så vand eller bouillon, og lad suppen koge i 20 min. på lavt blus.
Tilbered ostebrødene, mens suppen simrer. Pensl brødskiverne med olivenolie og sæt dem på en ovnrist og sæt dem i ovnen under grillen i ca. 1 min, så skiverne bliver sprøde og gyldne. Tag brødene ud og drys dem med revet Emmental og sæt dem under grillen igen i ca. 30-60 sek., så osten lige smelter.
Når suppen er kogt færdig, smages den til med citronsaft og fintrevet citronskal og evt. lige lidt mere salt og peber. Spis suppen rygende varm med de grillede ostebrød, enten nede i suppen eller ved siden af.