Plat principal
Quiche Lorraine
En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lagret i to måneder og har en nøddeagtig smag med lidt sødme.
Tærtedej:
170 g smør
250 g mel
1 tsk. salt
1 æg
Lidt koldt vand
Fyld:
200 g god bacon
150 g Président Emmental i små tern (eller anden gul ost)
5 dl sødmælk
2 æg
2 æggeblommer
Salt
Friskkværnet peber
Revet muskat
Skær koldt smør ud i små tern og smuldr det grundigt sammen med mel og salt, tilsæt æg og saml dejen hurtigt, tilsæt evt. lidt vand, uden at der æltes for meget, bare lige så den samler sig og virker smidig. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.
Skær bacon ud i tern, Brug en god tørsaltet bacon. Steg baconstykkerne på panden, til de er gyldne, men ikke helt sprøde, tag dem af panden og lad dem køle lidt.
Rul tærtedejen tyndt ud, på et meldrysset bord, kom dejen op i en smurt tærteform og prik dejen med en gaffel i bunden, og læg et stykke bagepapir ned over bund og sider. Fyld op med tørre bønner, salt eller ris og bag tærten i 10-15 minutter ved 180°, så tærtebunden bliver forbagt og ”sætter” sig i tærteformen.
Tag tærteformen ud af ovnen, fjern bønner og bagepapir, og fordel bacon og ostetern i tærten. Bland mælk, æg og æggeblommer og smag til med salt, peber og revet muskat. Hæld æggeblandingen op i tærteform og bag den i ovnen i cirka 25 minutter, til tærten er gyldenbrun på toppen, og æggeblandingen har sat sig.
Tag tærten ud af ovnen og lad den stå 10-15 min., inden den serveres.