Plat principal
Kalveschnitzel med timian, hvidløg, brie og rodfrugter vendt med kålsalsa
En klassisk brie med et tyndt lag hvidskimmel. Osten er skåret af en tre kg brie og er derfor ekstra cremet.
4 kalveschnitzler á 150 g
100 g Président Brie
Salt og friskkværnet peber
4 kviste timian
1 fed hvidløg
8-12 tandstikker (af træ)
3 spsk. olivenolie
Rodfrugter med kålsalsa
1 kg blandede rodfrugter (gulerod, persillerod, selleri, pastinak)
2-3 spsk. cidereddike
1 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet peber
Kålsalsa
50 g savojkål, skåret i grove stykker
1⁄2 bundt persille
1 dl koldpresset rapsolie
1 skalotteløg
1⁄2 dl æbleeddike
30 g hasselnødder
Salt og friskkværnet peber
1 tsk. sukker
Bank schnitzlerne let med en kødhammer, så de bliver helt flade og samme tykkelse over det hele. Læg en skive brie på hver schnitzel, og krydr med salt, friskkværnet peber, lidt hakket timian og finthakket hvidløg.
Fold kødet sammen, og luk siderne med tandstikkerne, så brien ikke flyder ud under stegningen.
Varm en pande op, og steg schnitzlerne i olivenolie på høj varme i ca. to min. på hver side, så brien smelter lidt og schnitz- lerne stadig er svagt rosa og saftige i midten.
Rodfrugter med kålsalsa
Skræl rodfrugterne, skær dem i grove stykker, og kom dem i et ovnfast fad.Vend med eddike, rapsolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10-15 min.
Lav salsaen imens ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør dem til en grov puré. Smag til med salt, peber og sukker, og vend så salsaen med rødderne. Tip: Skær lidt kål i tynde strimler som pynt på rodfrugterne.