Salades
Brie med sprød salat af blegselleri og granatæble
1 lille granatæble
6 stængler blegselleri
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
Salt og friskkværnet peber
1 skalotteløg
50 g sesamfrø
200 g Président Brie
1⁄2 bundt bredbladet persille
Skær granatæblet over, og bank kernerne ud i en skål ved at banke på skallen med en træske. På denne måde er kernerne hele, og man holder på saften.
Vask blegsellerien, og snit den helt fint. Bland den med granatæblekernerne, og marinér med olivenolie, eddike, salt og peber.
Pil skalotteløget, og skær det ud i helt tynde ringe. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de bliver let gyldne og begynder at dufte lidt ”nøddeagtigt”. Tag dem af varmen.
Skær brien ud i trekanter, og anret med salaten, ristede sesamfrø og grofthakket persille.
Servér salaten sammen med godt hvede- brød eller ristet rugbrød som en lille frokostret, som tilbehør til en hovedret eller del af en buffet.