Gastronomi

Fem franske destinationer, der lige til at spise

Bjergene
Alperne, Pyrenæerne og Jurabjergene er bjergkøkkenets hjemland. Omdrejningspunktet er supper, oste og charcuterispecialiteter. Tag eksempelvis til naturskønne Cauterets, hvor du om vinteren kan stå på ski i de snedækkede bjerge og om sommeren kan gå ture ved græsenge og floder. Spis en rustik frokost med lokale råvarer på restauranten ”En So de Bedau” – uanset årstid.

Sydvest
Cassoulet, poule au pot, trøfler og ænder. Det bliver ikke meget mere autentisk end i Perigord og Landes. Sejl i kano på Dordognefloden, som løber gennem de flotte,
gamle byer i det sydvestlige Frankrig. Læg til bredden, og spis frokost i lige præcis den by, som du finder mest interessant.

Billede af synamosquito / CC

Bretagne
Crêpes og rilletes. Østers fra Cancale. Og en kystlinje så rå og vild, at den giver appetit på mere. Tag til Quimper, som er særligt kendt for håndmalet porcelæn og efter sigende de bedste crêpes i hele Bretagne. ”Crêperie du Roi d’ici” skulle være enestående!

Billede af Javier Vieras / CC

Sydfrankrig
Lavendler, solskin, Provence og Middelhavet. Omdrejningspunktet er olivenolien, som klæder fisk og grønt i sin enkleste form lige så godt som den berømte bouillabaisse.
Besøg den autentiske vinregion Châteauneuf-du-Pape, hvor du til stemningsfulde vinsmagninger kan opleve de lokale vine – eksempelvis i vinkælderen ”Les Caves Saint Charles”.

Billede af Vincent_AF / CC

Alsace
En vinrute på 170 km strækker sig igennem et gastronomisk paradis med ægte  sauerkraut, foie gras og hele det tysk/franske udtræk af mad til vin. Besøg f.eks. Colmar, som agerer hjemby for skulptøren Frederic-Auguste Bartholdis – Frihedsgudindens skaber. Colmar bliver også kaldt Lille-Venedig, da landsbyen kendetegnes ved små kanaler og blomsterbeklædte broer.

Billede af alh1 / CC