Gastronomi
Fem franske destinationer, der lige til at spise
![](https://president.dk/wp-content/uploads/2015/05/Alperne-2_800x300.jpg)
Bjergene
Alperne, Pyrenæerne og Jurabjergene er bjergkøkkenets hjemland. Omdrejningspunktet er supper, oste og charcuterispecialiteter. Tag eksempelvis til naturskønne Cauterets, hvor du om vinteren kan stå på ski i de snedækkede bjerge og om sommeren kan gå ture ved græsenge og floder. Spis en rustik frokost med lokale råvarer på restauranten ”En So de Bedau” – uanset årstid.
![](https://president.dk/wp-content/uploads/2015/05/Dordogne_800x300.jpg)
Sydvest
Cassoulet, poule au pot, trøfler og ænder. Det bliver ikke meget mere autentisk end i Perigord og Landes. Sejl i kano på Dordognefloden, som løber gennem de flotte,
gamle byer i det sydvestlige Frankrig. Læg til bredden, og spis frokost i lige præcis den by, som du finder mest interessant.
![](https://president.dk/wp-content/uploads/2015/05/Bretagne_800x300.jpg)
![](https://president.dk/wp-content/uploads/2015/05/lavendelmark_800x300.jpg)
Sydfrankrig
Lavendler, solskin, Provence og Middelhavet. Omdrejningspunktet er olivenolien, som klæder fisk og grønt i sin enkleste form lige så godt som den berømte bouillabaisse.
Besøg den autentiske vinregion Châteauneuf-du-Pape, hvor du til stemningsfulde vinsmagninger kan opleve de lokale vine – eksempelvis i vinkælderen ”Les Caves Saint Charles”.
![](https://president.dk/wp-content/uploads/2015/05/Alsace_800x300.jpg)
Alsace
En vinrute på 170 km strækker sig igennem et gastronomisk paradis med ægte sauerkraut, foie gras og hele det tysk/franske udtræk af mad til vin. Besøg f.eks. Colmar, som agerer hjemby for skulptøren Frederic-Auguste Bartholdis – Frihedsgudindens skaber. Colmar bliver også kaldt Lille-Venedig, da landsbyen kendetegnes ved små kanaler og blomsterbeklædte broer.