Président Bleu d’Auvergne AOP

Blåskimmelost fra det smukke vulkanområde i Auvergne. Har en pikant duft og en ren smag med en note af krydderurter.

Vidste du at?

Bleu d'Auvergne - den blå fra Auvergne - kommer, som navnet antyder fra det gamle og smukke vulkanområde i Auvergne i Midtfrankrig. Skønt Bleu D'Auvergne er af ældre oprindelse begyndte man først omkring år 1870 (belært af Roquefort producenterne) at pode osten med en blåskimmel. Denne Bleu d'Auvergne har en cremet og flødeagtig ostemasse. Den har en pikant duft og en ren, fyldig blåskimmel smag med en antydning af krydderurter. Med tiden bliver overfladen let orange og en anelse fugtig, det er helt normalt. Smagen er konstant under udvikling og bliver mere pikant og intens med alderen. Ligeså bliver den mere cremet. På ostebordet er Bleu d'Auvergne en sikker succes, ligesom den er god at smuldre i en salat.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteuriseret komælk, salt, mælkesyrekultur, animalsk osteløbe, penicillum roqueforti, kalcium klorid

Type: Blåskimmel
Mælk: Komælk
Land: Frankrig
Område: Auvergne
Energi: 1450 kJ / 350 kcal
Fedt: 30 g
Kulhydrater: 0 g
Protein: 20 g
Styrke:

Smag
Ren og afrundet