Président Sainte Maure

Gedeost med flot tyndt lag hvidskimmel. Smagen udvikler sig fra frisk og mild til karakterfuld som osten modner.

Vidste du at?

St. Maure har en flot tynd hvidskimmel overflade. Osten har som frisk en let smuldrende konsistens, der bliver blødere med tiden. Den friske ost kan godt have kerne. Smagen forandres også i løbet af modningen og går fra frisk og mild til en karakterisktisk, stadig mild, og dejlig, rund gedeost smag. Dens form, som rulle, gør den nemt at skære i flotte skiver, som lige passer til en kiks. St. Maure er oplagt til ostebordet, hvor den serveres med brød og frisk eller tørret frugt. Men prøv også St. Maure smuldret i salat eller en skive smeltet på en varm bøf.

Fakta om osten

Ingredienser
Pasteuriseret gedemælk, salt, mælkesyrekultur

Type: Fåre- og gedeost
Mælk: Gedemælk
Land: Frankrig
Område: Poitou-Charentes
Lagring: 1-3 uger
Energi: 1231 kJ / 297 kcal
Fedt: 25g
heraf mættede fedtsyrer: 18g
Kulhydrater: 0,5g
heraf sukkerarter: 0,5g
Protein: 18g
Salt: 1,5g
Styrke:

Smag
Fra frisk til moden smag