Apéritif & Entrée

Vagtelæg med hjemmerørt mayonnaise

Om denne ret
Påsken er fuld af æg, men snyd nu ikke dig selv for denne lille snack resten af året af den grund.
6 personer
Ingredienser & tilberedning

12 vagtelæg

Mayonnaise

1 tsk groft salt

1 tsk dijonsennep

2 pasteuriserede æggeblommer

1 1/2 dl extra jomfruolivenolie

Saft af 1/2 citron

Friskkværnet peber

Mayonnaise: Kom salt og dijonsennep i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt ægge­blommer og pisk det sammen. Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes med en elpisker. Mayonnaisen vil langsomt tykne. Pisk indtil der ikke er mere olie. Smag til med citronsaft og peber.

Kog vagtelæggene i ca. 5 min. og servér med mayonnaise.

TIP: Alle ingredienser til mayonnaisen skal have stuetemperatur, ellers skiller mayonnaisen nemt.