Plateau de fromage

Traditionerne aldeles utro

For de lidt mere vovede er der muligheden for at indstifte nye traditioner ved at gøre noget helt andet med tilbehøret. Men husk, at hvis det bliver en tradition, er det ikke moderne længere.

  • 1
    Se info Luk info
    Président Palet de Chèvre

    Lille gedemælkscamembert, der som ung har en mild smag. Som osten modner, bliver den mere cremet og smager af mere.

  • 2
    Se info Luk info
    Rondelé med valnød

    De bedste valnødder kommer fra Dordogne og giver denne friske flødeost en delikat og balanceret smag af nødder.

  • 3
    Se info Luk info
    Président Petit Brie

    Skøn brie med en generøs og aromatisk smag. Osten er altid spiseklar men udvikler mere smag, jo ældre den bliver.

  • 4
    Se info Luk info
    Société Roquefort AOP

    Klassiker af upasteuriseret fåremælk og lagret i bjerggrotter - som en ægte roquefort skal. Raffineret og salt smagsoplevelse.

Ingredienser & tilberedning

Grønkålssalat med granatæble- og Hasselnøddedressing

80 g ribbet grønkål

1 granatæble

1 spsk. æbleeddike

25 g hasselnøddekerner

1 spsk. koldpresset rapsolie

Havsalt og friskkværnet peber

Gå grønkålen efter for stykker af stok, vask den grun- digt i koldt vand, og afdryp den i en sigte. Snit grøn- kålen helt fint, og kom den i en skål.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med en ske. Vend grønkål og granatæble i eddike, grofthakkede hasselnødder, olie, salt og peber, og smag til, så balancen er helt rigtig.
Anret salaten i en skål, og servér med det samme.

Æblekompot tilsmagt med lyse rosiner og gran

2 rødløg

15 g smør

1 kvist gran

1 spsk. sukker

Havsalt og friskkværnet peber

3 danske æbler

40 g lyse rosiner

2 spsk. æbleeddike

Pil og snit løgene fint, og sautér det med en klat smør og grankvisten. Krydr med salt, sukker og peber, når de begynder at tage farve. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove tern.
Kom æblerne i løgene, vend godt rundt, og sautér, til æblerne bliver lidt møre, men stadig har bid. Tilsæt de lyse rosiner til kompotten, og lad dem sautere med et øjeblik. Smag kompotten til med eddike, salt og peber, til der er en god syre-sødme-balance. Tag æblekom- potten af varmen, og kom den i en skål eller et sylteglas. Lad grankvisten blive i for at trække smag og som dekoration.

Sprøde rugbrøds- flager med lakrids og Havsalt

1⁄4 daggammelt rugbrød

2 spsk. koldpresset raps- olie

1 tsk. lakridspulver

Havsalt

Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brød- kniv. Det kan være en fordel at komme rugbrødet i fryseren først, så er det nemmere at skære tyndt. Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir, rør olie og lakridspulver sammen, og dryp det ud over rugbrødsskiverne. Drys med salt. Bag rugskiverne i ovnen ved 170°C i 8-10 min., så de bliver helt sprøde. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie.