Salades

Sprød salat af glaskål, radicchio, solbær og brie

Om denne ret
Brug knoldselleri eller majroe, hvis du ikke kan få glaskål.
4 personer
Ingredienser & tilberedning

2 glaskål

1 radicchio

100 g Président Brie

1⁄2 dl koldpresset rapsolie

1⁄2 dl æbleeddike

1 tsk. akaciehonning

Havsalt og friskkværnet peber

50 g tørrede solbær (se opskrift nedenfor eller køb dem færdige).

100 g solbær

2 spsk. sukker

Skræl glaskålen, og skær den ud i helt tynde skiver – brug et mandolinjern eller en meget skarp kniv.

Del radicchioen op i blade, og skær dem i store stykker. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe grundigt af. Skær brien i tynde skiver. Rør rapsolie, eddike, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend glaskål og radicchio i dressingen.

Anret salaten på et fad, og drys med de tørrede bær og skiver af brie på toppen.

Dryp det sidste af dressingen ud over salaten, og servér som tilbehør eller som en selvstændig frokostsalat.

Hvis du ikke kan skaffe glaskål, kan du bruge knoldselleri eller majroe.

Tørrede solbær

Vend solbærrene med sukker, og spred dem ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Sæt bærrene i ovnen ved 60 grader varmluft, og varm dem i 1 1⁄2-2 timer, gerne med ovnlågen på klem, indtil de er let tørrede, klistrede og sødlige.

Bærrene kan holde sig i 20-30 dage i et glas på køkkenbordet eller 30-40 dage i køleskabet. På køl bliver de dog lidt hårde.