L’accompagnement

Små baguettes med malt og kastanje

Om denne ret
Kastanjer giver en fin smag. De kan fås frosne eller på dåse.
10-12 stk.
Ingredienser & tilberedning

15 g gær

8 dl lunkent vand

1½ dl yoghurt 10 %

2 spsk. maltsirup (fås i helsekostforretninger)

1 kg hvedemel

200 g fuldkornshvedemel

35 g salt

400 g grofthakkede kastanjer (kan købes frosne eller på dåse)

Dag 1
Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt og maltsirup, og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Ælt dejen i 2-3 min. så den bliver glat og smidig. Tilsæt grofthakkede kastanjer, og ælt dejen i yderligere 2 min. Kom den færdigæltede dej i en stor, oliesmurt skål, og dæk den med husholdningsfilm. Sæt dejen i køleskabet i 24 timer.

Dag 2
Vend dejen ud på et let melet bord og del den i små aflange baguettes med en kniv. Rør kun let ved dejen, så den bevarer sin luftighed og smidighed. Løft forsigtigt brødene over på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30-60 min. på køkkenbordet til dobbelt størrelse. Snit brødene let med en kniv, sæt dem i ovnen og bag dem ved 200 grader i 15-20 min., indtil de er sprøde og gyldne på overfladen. Afkøl brødene på en bagerist.