Salades

Salat med brie, hjertesalat og jordbær

Om denne ret
En salat med smagen af sommer: Jordbær, peberfrugt, hyldeblomstdressing - og brie.
4 personer
Président Spidsbrie

En klassisk brie med et tyndt lag hvidskimmel. Osten er skåret af en tre kg brie og er derfor ekstra cremet.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

2 røde peberfrugter

1⁄2 dl olivenolie

Salt og friskkværnet peber

1 hjertesalat

10 jordbær

3 spsk. hyldeblomsteddike

200 g Président Brie

1 bundt kørvel

Godt brød

Kom peberfrugterne i et ildfast fad, og dryp med 2 spsk. olivenolie og salt. Bag dem ved 200 grader i 15 min., indtil de er godt brankede og falder lidt sammen. Tag dem ud af ovnen, træk skindet af med en urtekniv, og fjern kernerne. Skær peberfrugterne ud i mindre stykker, og kom dem op i en skål.

Del hjertesalaten i blade, skyl dem i koldt vand, og afdryp dem grundigt. Skyl jordbærrene, og fjern herefter blomsten. Skær bærrene i skiver.

Rør hyldeblomsteddike, resten af olivenolien, salt og friskkværnet peber sammen til en dressing.

Vend hjertesalat, rød peberfrugt, jordbær og dressing sammen, skær brien ud i skiver, og anret den med salaten.

Drys til sidst med hakket kørvel, og servér med godt brød som en frokostsalat eller som en forret.