Salades

Rødkålssalat med granatæble

Om denne ret
Frisk, sprød og farverig salat, der giver et let modspil til alle ostene på ostebordet.
6 personer
Ingredienser & tilberedning

400 g rødkål

1 tsk sukker

1 tsk salt

1 rødløg

2 æbler

2 appelsiner

1 granatæble

Dressing

1 1/2 spsk vineddike

3 spsk olivenolie

1 tsk sød sennep

1 tsk flydende honning

4 kviste friskhakket mynte

50 g hasselnødder

Fjern stokken og de grove blade fra kålen. Snit så fint som muligt. Drys kålen med sukker og salt og vend det godt rundt.

Skær løget i meget tynde både. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Skræl appelsinerne og skær i fileter. Vend rødkål med løg, æbler og appelsiner. Halver grantæblet og pres saft og kerner over salaten.

Rør eddike med olie, sennep og honning. Vend dressingen i salaten sammen med hakket mynte.

Rist hasselnødderne på en pande til de tager farve, og skallen er nem at nulre af. Hak nødderne og drys over salaten.