Plat principal

Pasta med ostesauce, pinjekerner og ærter

Om denne ret
Franske oste kan også bruges til italienske pastaretter. Du kan fx tilføje lidt brie i tern, det giver smag. Eller rør en flødeost i den varme pasta. Et drys revet emmental eller comté på toppen er prikken over i'et.
4 personer
Président Emmental

En emmental kendes især på sine flotte huller. Denne er lige til at sætte på morgenbordet og nyde på en skive brød.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

2 dl sødmælk

200 g Président Emmental (eller en anden gul ost fx comté)

300 g penne

100 g friske ærter (bælget vægt, frosne kan også bruges)

15 blade basilikum

50 g pinjekerner

Salt og friskkværnet peber

40 g friskrevet parmesan

Kog mælk op i en lille gryde, riv emmental groft og kom det meste i den varme mælk (gem lidt ost til at drysse over til sidst). Rør let rundt med et piskeris, til osten smelter, og det bliver til en let, cremet ostesovs. Tag gryden af varmen, og lad den stå lunt.

Kog pastaen til den er al dente. Hæld vandet fra, og lad pastaen blive i gryden. Vend den med den lune ostesovs, de friske ærter, hakket basilikum og pinjekerner.

Vend det hele grundigt rundt, og krydr til sidst med salt, friskkværnet peber og revet ost.

Servér pastaen med det samme, så den bevarer sin cremede konsistens og sprødheden i basilikum og ærter.