Plat principal

Omelet med løg, timian og Président Bleu d’Auvergne

Om denne ret
Denne omelet er et godt eksempel på fast food på fransk – den er hurtig, nem og velsmagende.
1-2 personer
Président Bleu d’Auvergne AOP

Blåskimmelost fra det smukke vulkanområde i Auvergne. Har en pikant duft og en ren smag med en note af krydderurter.

Se info Luk info
Ingredienser & tilberedning

1 løg

10 g smør

5 timiankviste

4 æg

1 dl mælk

Salt

Friskkværnet peber

30 g Président Bleu d’Auvergne

Pil løg, halver og skær ud i helt fine strimler. Kom smør på panden, smelt smør og kom løg og timian på panden og lad det sautere ved lav varme, indtil løgene falder sammen og begynder at karamellisere, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Pisk æggene godt sammen i en skål. Tilsæt mælk, salt og peber og pisk det hele godt sammen. Kom æggemassen på panden og lad det fordele sig ud over løg. Når æggemassen efter et par minutter har sat sig, fordeles tern af Bleu d’Auvergne over halvdelen af omeletten. Fold den anden side over og lad den stege ca. 1-2 min. mere på lav varme, så osten smelter let indeni.

Anret omeletten på en tallerken og server med det samme, med lidt sprød salat og krydderurter til.