L’accompagnement

Karamelliserede æbler med calvados og ristede speltflager

Om denne ret
Har du æbler til overs, kan de serveres til vaniljeis eller på græsk yoghurt. Men ellers smager de forrygende til ost.
10 personer
Ingredienser & tilberedning

125 g smør

175 g sukker

1 kg æbler (gerne syrlige æbler)

1-2 cl calvados

100 g speltflager

Smelt ca. 2/3 af smørret i en tykbundet pande. Kom 2/3 af sukkeret i og rør rundt til det er godt blandet med smørret. Tag panden af varmen. Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og befri dem for stilk og kernehus. Hvis æblerne er meget store, kan de deles yderligere, men det er vigtigt, at æblebådene ikke bliver for små. Læg æblebådene på panden oven på sukker- og smørblandingen – læg dem helt tæt og med den buede side nedad. Drys resten af sukkeret over, og fordel også det sidste smør oven på æblerne i små klatter. Sæt igen panden på komfuret ved middel varme, og lad den stå til smør- og sukkerblandingen begynder at boble op mellem æblerne og karamelliserer. Det tager 15-20 min. Pas endelig på, at sukkerblandingen ikke bruser for meget op eller bliver for mørk. Tilsæt til sidst calvados og lad den koge lidt ind i æblerne. Rist speltflagerne på en tør pande ved middel varme i 5-6 min., til de er gyldne og dufter ”nøddeagtigt”. Kom æblerne på et fad, hæld karamellen hen over og drys med ristede speltflager.