Afspil video

Plateau de fromage

Fransk fredag

Der kan være langt fra Danmark til Frankrig på en ganske almindelig fredag. Men nogle gange handler det blot om at aktivere minderne. Se her, hvordan du skaber fredagshygge og samtidig kommer hele Frankrig rundt på en ostetallerken med Président. Tre oste i selskab med blandt andet grillede asparges, lidt oliven og sprøde rugbrødsflager. Voilá – vi kalder det fast food på fransk.

  • 1
    Se info Luk info
    Président Brie

    Klassisk fransk hvidskimmelost med den typiske halvfaste konsistens, tynde skorpe og den milde smag. Er altid spiseklar.

  • 2
    Se info Luk info
    Président Terroir

    En flot orange og cremet rødkitost fra Normandiet med en fyldig smag. Hører naturligt hjemme på ostebordet.

  • 3
    Se info Luk info
    Président Emmental Grand Affiné

    Den velkendte franske emmental (100% fransk komælk) fra Président er her lagret i 6 måneder, hvilket giver den en mere karakteristisk nøddearoma og sødlig smag.

Ingredienser & tilberedning

Grillede asparges med vinaigrette

18 grønne asparges

1 spsk olivenolie

1 bundt kørvel

Vinaigrette

1 spsk vineddike

2 spsk olivenolie

1 tsk grovkornet sennep

1 tsk flydende honning

Knæk den nederste træede ende af aspar­gesene før de pensles med olie og lægges på en grill eller en varm grillpande. Vend dem efter ca. 2 min. Grill dem ca. 4 min. i alt. Fordel aspargesene på et fad. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen og dryp over aspargesene. Top med kørvel.

Sprøde rugbrødsflager med havsalt

¼ daggammelt rugbrød

2 spsk. koldpresset rapsolie

Havsalt

Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brød-kniv. Det kan være en fordel at komme rugbrødet i fryseren først, så er det nemmere at skære tyndt. Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir, rør olie og lakridspulver sammen, og dryp det ud over rugbrødsskiverne. Drys med salt. Bag rugskiverne i ovnen ved 170 °C i 8-10 min., så de bliver helt sprøde. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie.